Projekat Erasmus +
Projekat Erasmus +
Виртуелна тура
Виртуелна тура
Школски ТВ студио
Школски ТВ студио
Projekat “Be in a practical mode
Школски часопис
Школски часопис
Безбедност у саобраћају
Безбедност у саобраћају
Линкови
Линкови


Распоред часова од 26.11.2021.

Распоред часова


Организација наставе од понедељка 22.11.2021.

У складу са Одлуком Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Тима за школе, од 19.11.2021.образовно васпитни рад у ЕТШ „Мија Станимировић“ организоваће се непосредно у простору школе за све ученике у одељењу истовремено, по првом моделу.
Родитељи су у обавези да и даље извештавају о ученицима који су били у контакту или којима је потврђена инфекција Ковидом одмах по сазнању (као и до сада).


Организација наставе од понедељка 15.11.2021.

У складу са Одлуком Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Тима за школе, од 10.11.2021. настава у ЕТШ „Мија Станимировић“ реализоваће се по другом моделу (комбиновани модел). Сва одељења се деле у две групе.
Ученици другог и трећег разреда у понедељак долазе у школу преподне од 7:30, а ученици првог и четвртог разреда у понедељак долазе у школу поподне од 13:30.
У понедељак, среду и петак у школу долази парна група ученика, а у уторак и четвртак непарна група.
Настава ће се реализовати по новом распореду часова објављеном на сајту школе.
Родитељи су у обавези да и даље извештавају о ученицима који су били у контакту или којима је потврђена инфекција Ковидом одмах по сазнању (као и до сада).
Родитељски састанци одржаће се:
За први разред у среду 17.11.2021. у 19:00 а за други разред у 19:30
За трећи разред у четвртак 18.11.2021. у 19:00 а за четврти разред у 19:30
Савет родитеља биће одржан у среду 17.11.2021. у 18:30 у фискултурној сали.


СВЕТСКИ ДАН МОЛА

Међународни  Дан мола у част једне од најважнијих хемијских константи – Авогадровог броја обележава се  23. октобра (10. 23.). Авогадров број износи 6,022045 × 10 на 23 mol-1 и повезан је једном од седам основних физичких величина, количином супстанце и њеном мерном јединицом – молом. Мол је она количина супстанце која садржи  6,022045 × 10 на 23 елементарних јединки (атома, молекула, јона, електрона).
АМАДЕО АВОГАДРО
Амадео Авогадро (1776-1856) је већ био адвокат када се заинтересовао за математику и физику. Најпознатији је по својој хипотези да једнаке запремине различитих гасова на истој температури и притиску садрже исти број елементарних јединки. У част  Авогадровог великог доприноса у решавању вероватно највећег проблем свог времена – успостављања разлике између атома и молекула – број јединки у једном молу супстанце се назива Авогадровим бројем.
АКТИВНОСТИ
Традиционално у нашој школи обележен је Дан мола. Ученици првог разреда су на ову тему припремили паное са интересантним и едукативним садржајима. Посебно су били заинтересовани за радионицу на којој су правили различите моделе молекула и атома. Направили су моделе молекула кисеника, водоника, азота, метана, амонијака, етанола, сирћетне киселине и друге. Такође су направили моделе Боровог модела атома и Таласно – механичког модела, чиме су показали своје знање и креативност. Сви радови су изложени у холу школе.
Уз подршку наставнице информатике ученици су креирали апликацију за квиз, игру асоцијације и едукативне видео игре, које су прослеђене путем линка осталим ученицима школе. Линк до квиза
Обележавање овог дана имало је за циљ корелацију између хемије и физике и стручних предмета као што су основе електротехнике и рачунарство и информатика. Наша тежња је била да их представимо ученицима из једног потпуно новог, њима итересантнијег угла и покажемо њихову повезаност и међусобно прожимање. Потрудили смо се да код ученика пробудимо нека нова интересовања и жељу за учењем.
Уз несебичну помоћ ученика организацију су спровели следећи предметни наставници:
Снежана Стојановић- наставник физике,
Јелена Милић- наставник хемије,
Валентина Стоиљковић- наставник стручних предмета,
Марија Вељковић Милојковић – наставник стручних предмета и координатор Ученичког парламента,
Милена Милошевић- наставник стручних предмета.


Распоред одељења по учионицама


ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА О УПИСУ

UPIS.ETSMIJASTANIMIROVIC.EDU.RS


Ученик генерације

Крај школске године је и овога пута био динамичан, како за ученике, тако и за професоре наше школе. Упркос тешкоћама које нам је наметнула актуелна пандемија, изборили смо се са свим изазовима и успешно привели крају школску 2020/21. Испратили смо још једну генерацију ученика, уверени да ће нас у годинама које долазе својим постигнућима учинити срећним и поносним. За ученика ове генарације проглашен је Игор Јовановић из одељења IV/6, са смера електротехничар информационих технологија. Памтићемо га као скромног, ненаметљивог и изузетно одговорног. Игор је ученик који за четири године школовања није имао ни једно одсуство са наставе, увек ваљано припремљен за школске задатке, промишљених и мудрих одговора из свих образовних области. Учесник је и бројних такмичења на којима је низао успехе. Из ове године издваја се ,,Хакатон”, на коме је са друговима из одељења Николом Милојевићем и Марком Стојановићем освојио 3.место, затим следи пласман у ревијалном делу Републичког такмичења ,,Дабар”, а о његовој свестраности и осећају за тимски рад сведочи и награда на NIS CONECTED OPEN DATA CHALLENGE, где је као члан трочлане групе под називом AMIN освојио трећу награду. Уверени да ће нас Игор и даље чинити поноснима, желимо му пуно среће у животу и даљем образовању!
Последњих дана наш Игор је добио неколико награда за своје залагање и велики труд који је уложио у досадашњем школовању па се захваљујемо онима који су то и препознали: Град Ниш, Српска православна црква епархија Нишка и Златара Станимировић.