Распоред часова од 24.1.2022.

Распоред часова прва година
Распоред часова друга година
Распоред часова трећа година
Распоред часова четврта година


SOS телефон за пријаву насиља у школи

Како би се очувала безбедност и сигурност у школи, а у циљу превенције било које врсте насиља или дискриминаторног понашања, отворена је линија SOS телефона за пријаву насиља или сумње на насиље, злостављање или дискриминацију.
SOS телефон за пријаву насиља у школи је: 0648570888
Линија ће бити доступна сваког радног дана од 8:00 до 19:00, а на позиве ће се јављати стручна служба школе.
Тим за заштиту ученика од насиља, злостављања и дискриминације


Организација наставе од 24.1. до 29.1.2022.

У складу са Одлуком Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Тима за школе, од 20.01.2022. настава у ЕТШ „Мија Станимировић“ реализоваће се по другом моделу (комбиновани модел). Сва одељења се деле у две групе.
Ученици другог и трећег разреда у понедељак долазе у школу преподне од 7:30, а ученици првог и четвртог разреда у понедељак долазе у школу поподне од 13:30.
У понедељак и среду у школу долази парна група ученика, а у уторак и петак непарна група.
Настава ће се реализовати по распореду часова објављеном на сајту школе.
Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију и карактеристике омикрон соја ношење маски је обавезно од момента уласка у школско двориште до напуштања дворишта школе за све ученике, наставнике и трећа лица. Потребно је појачати мере опште и личне хигијене (прање и дезинфекција руку), а нарочито водити рачуна о редовном проветравању учионица.

Апелујемо на родитеље да децу са симптомима не упућују у школу док не прође период изолације, односно карантина (ако су у питању контакти потврђених случајева у породици) и да се детаљно упознају са Изменама прилога 7 СМУ и Изменама прилога 16 СМУ
Родитељи су у обавези да и даље извештавају о ученицима који су били у контакту или којима је потврђена инфекција Ковидом одмах по сазнању (као и до сада).

Izmena-Priloga-16-SMU_-izolacija-17012022-FINAL-za-distribuciju

Izmena-Priloga-7-SMU_mera-karantina-za-bliske-kontakte-COVID19-slucaja_final-za-distribuciju-18012022


НЕДЕЉА ПРОГРАМИРАЊА

COMPUTER SCIENCE EDUCATION WEEK

У оквиру пројекта Computer Science Education Week који се одржава на глобалном нивоу, редовно учествују и ученици наше школе. Недеља програмирања је скуп догађаја којима се промовише изражавање креативности кроз програмирање, путем разних пројеката, предавања…
Под називом манифестације HOUR OF CODE, ученици IV5 са смера електротехничар информационих технологија, Петар Тонић, Душан Јовановић, Иван Ложајић, Илија Милутиновић, Петар Стошић, уз свесрдну подршку својих другова Богдана Угриновића и Немање Станојковића, врло успешно су представили своје радове и изазвали велико интересовање.
Савети и велики ентузијазам ментора, професорке Иване Богдановић, били су подстицај ученицима да се представе на најбољи начин, али и припреме за изазове који их чекају у будућности.
Презентација радова одржана је у четвртак 09.12. у 16:00 и петак у 12:40 у мултимедијалној сали.


14. IEEESTEC конференција

На 14. IEEESTEC конференцији студентских пројеката на Електронском факултету у Нишу тим ЕТШ „Мија Станимировић“ освојио је ДРУГУ награду. Награда је освојена у категорији “Најбољи STEM средњошколски пројекат”. На пројекту, под називом „Прототип систем за откључавање браве коришћењем RFID технологије“ радили су ученици: Алекса Младеновић IV-6, Сара Станојић III-5, Михајло Усковић I-6, Немања Ћирић I-6, Андрија Костић I-6, Сара Мишић I-6, Матеја Грујић I-6. Линк видео презентације пројекта


Организација наставе од понедељка 13.12.2021.

У складу са Одлуком Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Тима за школе образовно васпитни рад у ЕТШ „Мија Станимировић“ организоваће се непосредно у простору школе за све ученике у одељењу истовремено, по првом моделу.
Родитељи су у обавези да и даље извештавају о ученицима који су били у контакту или којима је потврђена инфекција Ковидом одмах по сазнању (као и до сада).


Организација наставе од понедељка 15.11.2021.

У складу са Одлуком Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Тима за школе, од 10.11.2021. настава у ЕТШ „Мија Станимировић“ реализоваће се по другом моделу (комбиновани модел). Сва одељења се деле у две групе.
Ученици другог и трећег разреда у понедељак долазе у школу преподне од 7:30, а ученици првог и четвртог разреда у понедељак долазе у школу поподне од 13:30.
У понедељак, среду и петак у школу долази парна група ученика, а у уторак и четвртак непарна група.
Настава ће се реализовати по новом распореду часова објављеном на сајту школе.
Родитељи су у обавези да и даље извештавају о ученицима који су били у контакту или којима је потврђена инфекција Ковидом одмах по сазнању (као и до сада).
Родитељски састанци одржаће се:
За први разред у среду 17.11.2021. у 19:00 а за други разред у 19:30
За трећи разред у четвртак 18.11.2021. у 19:00 а за четврти разред у 19:30
Савет родитеља биће одржан у среду 17.11.2021. у 18:30 у фискултурној сали.


СВЕТСКИ ДАН МОЛА

Међународни  Дан мола у част једне од најважнијих хемијских константи – Авогадровог броја обележава се  23. октобра (10. 23.). Авогадров број износи 6,022045 × 10 на 23 mol-1 и повезан је једном од седам основних физичких величина, количином супстанце и њеном мерном јединицом – молом. Мол је она количина супстанце која садржи  6,022045 × 10 на 23 елементарних јединки (атома, молекула, јона, електрона).
АМАДЕО АВОГАДРО
Амадео Авогадро (1776-1856) је већ био адвокат када се заинтересовао за математику и физику. Најпознатији је по својој хипотези да једнаке запремине различитих гасова на истој температури и притиску садрже исти број елементарних јединки. У част  Авогадровог великог доприноса у решавању вероватно највећег проблем свог времена – успостављања разлике између атома и молекула – број јединки у једном молу супстанце се назива Авогадровим бројем.
АКТИВНОСТИ
Традиционално у нашој школи обележен је Дан мола. Ученици првог разреда су на ову тему припремили паное са интересантним и едукативним садржајима. Посебно су били заинтересовани за радионицу на којој су правили различите моделе молекула и атома. Направили су моделе молекула кисеника, водоника, азота, метана, амонијака, етанола, сирћетне киселине и друге. Такође су направили моделе Боровог модела атома и Таласно – механичког модела, чиме су показали своје знање и креативност. Сви радови су изложени у холу школе.
Уз подршку наставнице информатике ученици су креирали апликацију за квиз, игру асоцијације и едукативне видео игре, које су прослеђене путем линка осталим ученицима школе. Линк до квиза
Обележавање овог дана имало је за циљ корелацију између хемије и физике и стручних предмета као што су основе електротехнике и рачунарство и информатика. Наша тежња је била да их представимо ученицима из једног потпуно новог, њима итересантнијег угла и покажемо њихову повезаност и међусобно прожимање. Потрудили смо се да код ученика пробудимо нека нова интересовања и жељу за учењем.
Уз несебичну помоћ ученика организацију су спровели следећи предметни наставници:
Снежана Стојановић- наставник физике,
Јелена Милић- наставник хемије,
Валентина Стоиљковић- наставник стручних предмета,
Марија Вељковић Милојковић – наставник стручних предмета и координатор Ученичког парламента,
Милена Милошевић- наставник стручних предмета.


Распоред одељења по учионицама


ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА О УПИСУ

UPIS.ETSMIJASTANIMIROVIC.EDU.RS


Ученик генерације

Крај школске године је и овога пута био динамичан, како за ученике, тако и за професоре наше школе. Упркос тешкоћама које нам је наметнула актуелна пандемија, изборили смо се са свим изазовима и успешно привели крају школску 2020/21. Испратили смо још једну генерацију ученика, уверени да ће нас у годинама које долазе својим постигнућима учинити срећним и поносним. За ученика ове генарације проглашен је Игор Јовановић из одељења IV/6, са смера електротехничар информационих технологија. Памтићемо га као скромног, ненаметљивог и изузетно одговорног. Игор је ученик који за четири године школовања није имао ни једно одсуство са наставе, увек ваљано припремљен за школске задатке, промишљених и мудрих одговора из свих образовних области. Учесник је и бројних такмичења на којима је низао успехе. Из ове године издваја се ,,Хакатон”, на коме је са друговима из одељења Николом Милојевићем и Марком Стојановићем освојио 3.место, затим следи пласман у ревијалном делу Републичког такмичења ,,Дабар”, а о његовој свестраности и осећају за тимски рад сведочи и награда на NIS CONECTED OPEN DATA CHALLENGE, где је као члан трочлане групе под називом AMIN освојио трећу награду. Уверени да ће нас Игор и даље чинити поноснима, желимо му пуно среће у животу и даљем образовању!
Последњих дана наш Игор је добио неколико награда за своје залагање и велики труд који је уложио у досадашњем школовању па се захваљујемо онима који су то и препознали: Град Ниш, Српска православна црква епархија Нишка и Златара Станимировић.