Виртуелна тура
Виртуелна тура
Школски ТВ студио
Школски ТВ студио
Projekat “Be in a practical mode
Школски часопис
Школски часопис
Безбедност у саобраћају
Безбедност у саобраћају
Линкови
Линкови

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА О УПИСУ

UPIS.ETSMIJASTANIMIROVIC.EDU.RSПрепорука за превенцију од COVID 19 

Skole


Ученик генерације

Ученик генерације за школску 2019/2020 годину је ученица Јелена Здравковић. Желимо јој пуно успеха у даљем школовању.


Срећан Дан школе

Поштоване колеге, ученици и пријатељи наше школе

Данас, 31. маја 2020. године, обележавамо Дан школе, на другачији начин, у време пандемије ЦОВИД-19, која је захватила целу планету.
Обележавамо 71. годину постојања, ван наше установе, без свечаног програма, без учествовања наших ученика, чланова хора, драмске и рецитаторске секције.
Нова технологија омогућава нам да се обратимо свим члановима колектива, ученицима и пријатељима школе, и подсетимо их на успехе наших ученика у овој школској години.

Јелена Здравковић, IV/6, која је била у тиму Србије на Средњошколској Олимпијади у програмирању робота, одржаној крајем октобра 2019. у Дубаију. Освојила је и другу награду на 12. ИЕЕЕСТЕЦ конференцији у категорији радова са најбољом рецензијом, као и трецу награду на Окружном такмичењу из програмирања у организацији Друштва математичара Србије и тако се квалификовала за Државно такмичење.

Алекса Младеновић, II/6, освојио је другу награду на Окружном такмичењу из прогамирања у организацији друштва математичара Србије и тако се квалификовао за Државно такмичење.

Вукашин Цветковић, IV/2, освојио је треће место у категорији за видео у онлине РАФ Цхалленге-у, одржаним 15. априла 2020. године.


Припрема за малу матуру

Драги родитељи, драги осмаци, ситуација у земљи везана за вирус променила је концепт припреме Завршног испита.
Стручно веће наставника математике ЕТШ „Мија Станимировић“ је спремно да пружи подршкусвојим будућим ђацима првацима.
Уколико сте заинтересовани, потребна вам је помоћ око решавања задатака, чекамо вас у инбоксу странице.
https://www.facebook.com/EtsMijaStanimirovic/?epa=SEARCH_BOX


Школска слава Свети Сава

27.јануара уз сечење славског колача, химне Светом Сави, пригодним програмом наших ученика, у школи је на свечан и пригодан начин обележена школска слава Свети Сава. Свим ученицима, наставницима, домаћинима славе и пријатељима школе, срећна школска слава!


Шаховска секција


ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА “ЛАЈАЊЕ НА ЗВЕЗДЕ”

Као што је и најављено, у уторак, 21. јануара, у Позоришту лутака  у два термина одржана је ученичка хуманитарна представа „Лајање на звезде”.

Како је порука наше представе да хуманост инспирише, наши ученици одржали су јавни час из хуманости. Акцији су се одазвали сви запослени, као и бројни гости и пријатељи наше школе. Изузетан је допринос Ученичког парламента, чији су чланови и иначе јако креативни и пуни идеја и велика су подршка свим школским догађањима.

Наши глумци и певачи, свим срцем су играли за Наталију са великом  и искреном жељом да помогну и обрадују. Глумачким бравурама, изражајношћу покрета, фасцинантним репликама, представили су се одушевљеној публици  као прави професионалци.

И како рече наш Филозоф: “Желим да се обратим свима који блистају”, ми им желимо да тако блистави, чистог срца и полетни, крену у будућност и да заједно са нашом Наталијом остваре све своје жеље и снове.


Жиро рачун за Наталију Башовић

Жиро рачун на који можете уплатити хуманитарну помоћ за Наталију (Верица) Бешовић је:

105-0000230001318-46
АИК банка


Хуманитарна акција ЕТШ  
,,Мија Станимировић“ за Наталију Башовић

Ученици ЕТШ ,,Мија Станимировић“ заједно са својим наставницима организују хуманитарну акцију за Наталију Башовић којој је са девет година дијагностификовано неуоролошко обољење Фридрајхова атаксија. Препоручена јој је терапија матичним ћелијама. Наталија је ученица првог разреда, дивна девојчица, упорна и вредна, са изузетно истанчаним осећањем за уметничку лепоту књижевних дела, понос својих наставника.

Поред акција Ученичког парламента и наставника, ученици су предложили да током јануара одиграју и позоришну представу Лајање на звезде у Позоришту лутака. У питању је драмска адаптација дела Милована Витезовића, која је премијерно изведена на јубиларној прослави Дана школе. Представу су припремали чланови драмске, рецитаторске, мултимедијалне секције, хорa, уз свесрдну помоћ наставника српског језика, музичке и ликовне уметности.

Јако смо поносни на наше ђаке који су искорачили из света електронике и показали своју креативност, енергију, таленте и вештине и у уметничким областима. Сама тематика блиска је младим људима. Ведрина и дух са којима ученици наступају, као и уметнички начин изражавања, обећавају да ће представа пружити јединствени доживљај. Иако створен са идејом да забави, сценски приказ ученика је сада још богатији, јер га покреће хуманистичка визија и искрена, младалачки чиста и племенита жеља да се помогне.

Наши уметници- аматери свим срцем желе да кроз покрет, песму, игру, остваре циљ, а то је изазивање осећања. Оптимизам и ведрина којима зраче све пробе, радују нас и уче да су сваки алтруизам, свако саосећање и давање себе једине вредности које оплемењују.

Уз поруку да хуманост инспирише, позивамо све да подрже велико залагање ученика ЕТШ ,,Мија Станимировић” и да куповином улазница у износу од најмање сто динара за представу Лајање на звезде, помогну нашој Наталији.