Државна матура
Државна матура
„EXPLORING FOR PRACTICAL SKILLS“
„EXPLORING FOR PRACTICAL SKILLS“
„The Smart World Wins“
„The Smart World Wins“
Projekat Erasmus +
Projekat Erasmus +
Виртуелна тура
Виртуелна тура
Школски ТВ студио
Школски ТВ студио
Projekat “Be in a practical mode
Школски часопис
Школски часопис
Безбедност у саобраћају
Безбедност у саобраћају
Линкови
Линкови

Be in a a practical mode

Реализација пројекта


„BE IN A PRACTICAL MODE“

Еразмус плус пројекат „Be in a practical mode“ је пројекат мобилности који има за циљ унапређење постојећег модела практичне наставе која се реализује у школи и ван ње. Партнерска установа Електротехничке школе „Мија Станимировић“ у овом пројекту је Школски центар Крањ, а мобилност је реализована у периоду од 23.-25.10.2018. у Словенији у Крању. Учесници мобилности су Оливера Раденковић, Александар Стевановић, Бојана Раденковић, Јасмина Ђелић Николић и Марија Вељковић Милојковић, сви запослени у ЕТШ „Мија Станимировић.
Мобилност је планирана као посматрање на радном месту са циљем побољшања постојећег модела извођења практичне наставе на смеру Информационе технологије у нашој школи. Партнерска школа такође има смер Информационих технологија а практична настава на овом смеру одвија се у школи кроз часове практичне наставе и у компанијама који су социјални партнери њихове школе. Осим школе учесници мобилности су посетили и три компаније у којима се реализује део практичне наставе.

Након мобилности у школи је пројекат презентован Наставничком већу, Савету родитеља, Ђачком парламенту и Школском одбору а између осталих активности реализована радионица са наставницима.

На радионици су наставници заједно дошли до различитих предлога на који начин би се  унапредио модел реализације практичне наставе у школи. Поред тога смо закључили да би и укључивање деце у већи број ученичких пројеката довело до унапређења рада школе. Неки од колега који су били на радионици су заједно са учесницима мобилности одржали часове по угледу на посећене часове у партнерској школи.

Након спроведених пројектих активности резултати пројекта су презентовани и наставницима других школа у Нишу.  У среду 29.5.2019. у 18 часова у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Ниш, одржана је презентација Еразмус плус пројекта “BE IN A PRACTICAL MODE” ЕТШ “Мија Станимировић” колегама из других нишких школа.
Гости на овој презентацији били су представници ВОС Креативно перо који су пренели своја искуства са мобилности у Финској и Естонији које су посетили у оквиру Еразмус плус пројекта.